The Courtyard – A Social Hub?

The courtyard of the centenary works seemed like a focal point on site. At present this space is given over to car parking, but it would seem to have the potential to be a much more social and interesting space. By removing the parking requirements of this courtyard it could become a space for play, socialising and help promote cycling – a social hub, tying together the surrounding buildings and businesses.

Cycling and walking around the site and nearby roads leaves a lot to be desired with cars parked along the footpath and busy roads. By addressing the car parking, potentially in a specific car parking structure, the pavements could be freed up; which would give space for better footpaths and potentially cycling paths. However this will need to be investigated in more depth especially in relation to all the automotive workshops nearby.
carpark-map

Advertisements

One response to “The Courtyard – A Social Hub?

  1. Pingback: Mesters’ Works | Design As Distributed Agency·

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s